Linux experts Seravo background Linux Debian SUSE
LibreOffice-tukipalvelut

LibreOffice-tukipalvelu

Tarjoamme LibreOffice-tukipalvelua yrityksille, jonka avulla varmistetaan, että asiakkaillamme on aina käytössään uusin ja laadukkain ohjelmistoversio, ja mahdollisissa vikatilanteissa voimme tehdä minkä tahansa korjauksen kooditasolle asti ja huolehtia että korjaus on nopeasti asiakkaan käyttämässä versiossa ja myöhemmin pysyvästi kaikissa LibreOfficen virallisissa versioissa.

Seravo on Suomen johtava LibreOffice-jakelija (VALO-CD-projektin ansiosta) ja markkinoija, ja olemme myös osallistuneet LibreOfficen kehittämiseen suomalaisia hyödyttävillä tavoilla, mm. suomentamalla, kehittämällä Voikko-oikolukua sekä tukemalla suomenkielisten oppaiden tekoa. Seravolla on suorat yhteydet useisiin LibreOfficen pääkehittäjiin ja edustamme Collabora-yhtiön LibreOffice-palvelua Suomessa. Jäälleenmyymme myös SUSE:n tuotteita, joka oli aikaisemmin LibreOfficen pääkehittäjäyritys.

Mikä on LibreOffice?

LibreOffice on maailman toiseksi suosituin toimisto-ohjelmisto. Sillä voi tehdä kaikkea mitä kilpailevien tuotteiden laajimmilla versioilla: tekstiasiakirjoja, esitteitä, kirjoja, vuokaavioita, matemaattisia kaavioita, piirustuksia, esityksiä, taulukkolaskentaa ja tietokantoja. Silti LibreOfficen käyttö on edullisempaa kuin kilpailevien tuotteiden suppeimmatkin versiot. LibreOffice sisältää myös suomenkielisen käyttöliittymän ja suomenkielisen oikoluvun. Suomessa LibreOffice on käytössä mm. kaikissa Oikeusministeriön hallinnonalan tietokoneissa, Helsingin kaupungin työasemilla ja kaikkien suomalaisten yliopistojen tietokoneissa, joko ensisijaisena tai rinnakkaisena toimisto-ohjelmistona.

LibreOfficen keskeisin ominaisuus on että se käyttää ISO-standardoitua OpenDocument-tiedostomuotoa, joka on laajasti yhteentoimiva ja arkistointikelpoinen. OpenDocument-tiedostoja voi avata ja käsitellä lukuisilla eri valmistajien ohjelmistoilla, sekä nyt että varmasti myös kymmenienkin vuosien kuluttua. LibreOfficessa on myös laaja yhteentoimivuus ei-standardoitujen tiedostomuotojen kanssa: LibreOfficea käytetäänkin usein avaamaan sellaisia vanhoja doc/xls-tiedostoja, joita uusimmat Microsoftin ohjelmat eivät osaa enää avata. LibreOfficea käyttämällä käyttäjä voi olla varma, että omat asiakirjat ja tiedot ovat käytettävissä vuosienkin kuluttua.

LibreOffice on avointa lähdekoodia, joten ohjelmiston voi ottaa itse käyttöön ilmaiseksi ja täysin laillisesti. LibreOfficen käyttöön liittyvät kustannukset tulevat ainoastaan koulutuksesta, räätälöintityöstä ja tukipalveluista, joita muun muassa Seravo tarjoaa. Seravon tarjoama versio on saatavilla sekä Linux-, Mac- että Windows-käyttöjärjestelmille. Isoja Windows-työasemaverkkoja varten on tarjolla Windows Group Object Policy Management -käyttöön sopiva versio, jossa on sekä korjaus- ja tietoturvapäivitysjakelupaketit (Windows MSP) jotta LibreOfficen käyttöönotto ja hallinta isossa organisaatiossa on vaivatonta.

MitenLibreOffice from Collabora LibreOffice-tukea tilataan?

Tukea tilataan ottamalla yhteys Seravoon. Asiantuntijamme ovat käytössä joko tuntiperusteisella veloituksella tai työasemien määrään ja palvelutasoon sidotulla veloituksella. Työasemien määrään perustuvassa veloituksessa perusmaksu on 8 € per työasema ja lisämaksu valitun palvelutason mukaisesti 11 000 €:sta alkaen. Palvelun käyttöönotto tapahtuu asentamalla Seravon toimittama pitkäaikaisen tuen versio LibreOfficesta, josta Seravo voi helposti myöhemmin toimittaa päivitettyjä versioita heti kun asiakkaan tarpeiden mukaiset toiminnot on toteutettu.

Suosittelemme että LibreOfficen käyttöönoton yhteydessä organisaation asiakirjat muunnetaan OpenDocument-tiedostomuotoon ja jatkossa kaikki muokkaukset ja uudet asiakirjat tallennetaan OpenDocument-tiedostomuotoon, joka on parhaiten yhteentoimiva ja asiakkaan tiedot säilyttävä asiakirjamuoto. Jos tiedostomuotojen kanssa on ongelmia, esimerkiksi jokin Microsoft doc-tiedosto ei aukea LibreOfficessa tai jokin VBA-skripti ei toimi, voi asiaan saada korjauksen Seravon tukipalvelun puitteissa.